Kariboeni

We wandelden voor het goede doel vandaag. Na de bezinning, maakte iedereen zich klaar om enkele stevige kilometers in de beentjes te lopen. De zon was van de partij, een goed voorteken. We startten in Antwerpen centrum met Linkeroever als uiteindelijk doel. In een rechte lijn wandelen zou te gemakkelijk geweest zijn, dus hebben we hier en daar een kleine, maar aangename omweg gemaakt.

Meester Geert was de grote verteller van dienst. Vol passie nam hij ons mee door de geschiedenis van onze prachtige stad. We begonnen bij het grondplan van de oude stad in de parking van de Nationale bank. Na een verhaal over het ontstaan van de stad en de evolutie ervan, konden we de oude stadsomwalling bewonderen die hier mooi uitgelicht te zien was.

We wandelden verder naar het blauwtorenplein, waar we ontdekten dat de architecten van vandaag de geschiedenis van de stad opnemen in hun moderniseringen. De toren (die niet blauw was) staat er niet meer, maar de bank in de vorm van een halve cirkel geeft aan waar de toren stond en hoe groot zijn diameter was. Na een korte stop met uitleg bij het Steen, mochten we – eindelijk – onze knorrende maagjes geven waar ze al even om vroegen.

Helemaal opgeladen, gingen we verder richting voetgangerstunnel. DE tunnel van ’t stad! Gedisciplineerd op een rij op de roltrap en gezellig galmend door de tunnel naar de overkant waar ons een prachtige skyline te wachten stond. EINDELIJK eten…dachten sommigen.

Toch niet! We wandelden nog een stukje verder. Aangekomen bij de Molen mochten we gaan zitten en onze lunch nuttigen. Wat smaakte dat na die tocht door de frisse buitenlucht. De boterhammen konden niet snel genoeg naar binnen, want de speeltuin zag er zo aantrekkelijk uit. Hup en daar hingen de eerste al ondersteboven. - Zou je dat wel doen, zo vlak na je eten? -

Het fluitsignaal! Jammer. Tijd om weer huiswaarts te keren. Helemaal moe gespeeld, sleepten we ons terug richting College. Het duurde niet lang of de eerste tekenen van vermoeidheid sloegen toe en dit resoneerde in vele: “Kinderen, aansluiten a.u.b.!”

Hoe dan ook geraakten we allen heelhuids terug op onze vertrouwde speelplaats, om voldaan huiswaarts te keren.Reacties

Populaire posts van deze blog

Rap van 4D

Project Eerste Wereldoorlog